Thursday, February 18, 2010

Write to Berivan in a Turkish Jail.


On the 1st Feb 2010, The Guardian published a story of a young 15 year old Kurdish girl, Berivan, whose was recently imprisoned and sentenced to 8 years in a Turkish jail.

Hevallo and others have began a campaign to Free Berivan and All Kurdish Children in Turkish Jails and ask you to join us!

We have been in contact with Berivan's mother who says that her child (above) is lonely and desperate. Her mother told us how when she visits her child the prison authorities do not even allow her to touch her own child and must speak to her through a thick glass window.

Berivan, a young 15 year old Kurdish girl has been locked up in a Turkish jail and sentenced to eight years when she should be finnishing her education and starting out on her adult life.

PLEASE WRITE TO BERIVAN AT THE FOLLOWING ADDRESS AND TELL HER HOW YOU SUPPORT HER AND ARE THINKING ABOUT HER. THIS WILL RAISE HER MORAL AND INDICATE TO THE AUTHORITIES THAT THERE ARE PEOPLE IN WORLD WHO WANT HER RELEASED!

Berivan's prison address is:

Berivan Sayaca
B1 Kogusu E Tipi Diyarbakir Cezaevi
Diyarbakir
Turkey

PLEASE WRITE TO BERIVAN IT WILL MAKE A DIFFERENCE!

Merhaba Hevale Heja ,

Deme ki nu me tekili ciya Beriwanra cekir. Dayi ka Beriwane rewsa keca gu bas nine got. Dayika Beriwane aqifant ez nukarim kece qu hemez kim , naylin debejin kadegeye, ez ancak bist suse de dugarim bixafim.

Beriwan 15 sali kecike ki Kurde. Mahkeme 8 sal hukum daye. Beriwan deme ki derej zindana de be bimine. Beriwan nav man salada nukare here dilbistane.


KERA MA XU NEMA BO YI BERIWAN BINIVSININ !

Adrese Beriwan me jere nivisandiye:

Berivan SAYACA
B1 Kogusu E Tipi Diyarbakir Cezaevi
Diyarbakir(Amed)/ Turkiye

NEMA YEK DUGARE PIR DISTI BUGERINE !


Bizler kisa sure once Beriwanin annesiyle iletisime gectik. Annesi Beriwanin kendisini yanliz hisettigini ve huzunlu oldugunu soyledi. Kendi kizina dokunmasina bile izin verilmedigini, sadece kalin bir camin arkasindan konusabildigini belirtti.

Beriwan yanlizca 15 yasinda bir Kurd kizi ve mahkeme karariyla 8 yil kesinlesmis ceza verildi.Boylelikle Beriwan cocuklugunu ve gencligini cezaevinde tuketebilir ve egitiminden uzun yillar uzak kalabilir.

LUTFEN asagidaki yazili olan adrese mektup yazabilirsiniz.

Berivan SAYACA
B1 Kogusu E TIPI Diyarbakir Cezaevi
Diyarbakir/ Turkiye

Yazacaginiz mektuplar ile Kurd cocuklarinin yanliz olmadigini , onlarla ilgili guclu ve etkili bir kampanya baslatildigi hissini yanlizca sizler verebilirsiniz.

BIR MEKTUP BIR COK SEYI DEGISTIREBILIR.
We are a new campaign and ask people to join us and start their own campaigns wherever you are in the world.

We have a campaign group on Facebook with over 520 members now.